Repris på Wienersemlor

I lördags hade vi fikagäster, alltid trevligt på helgerna :)
Eftersom jag inte vill tjuvstarta med "riktiga" semlor innan semeldagen så gjorde jag en repris på lätta,snabba & luftigt goda wienersemlor.
Receptet finns i kategorin "wienersemlor"
 
Denna gång gjorde jag en större modell alltså dubbelt så mycket & dubbelt så gott :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kola Pannacotta

 
Hej!
Nu har det gått ytterligare en vecka & det ekar lite här inne, men jag har bara bakat favoriter i repris så kika igenom kategorierna & hitta din favorit (för dagen)  :)
 
Till lördagskvällen prövade jag att göra en ny smak på pannacottan.
Denna blev med karameliserad mjölk & smaken tog mig tillbaka till då jag var liten, den smakade precis som små puddingar man kunde köpa i affären som man fick festa till det med på helgerna ;)
 
4 portioner
4dl grädde
4 msk mjölk
2 gelatinblad
1 dl karameliserad mjölk
 
lägg gelatinbladen i blöt
koka upp grädde & mjölk
dra av från plattan & blanda i gelatin & den karameliserade mjölken
rör så allt löses upp
häll upp i serveringsformar & ställ kallt i minst 4 timmar 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Alla ❤️ dag

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Glad alla ❤️ dag!
här kommer lite inspiration till bakverk i hjärtats tecken :)
håll utkik under dagen så kommer ett enkelt tips på nyttigare kärleksfika ❤️
 
 
 
 
         
 
 
 

After eight brownie

 
God morgon!
 
Födelsedags "barnet" är även svag för after eight & vilken tur att jag fick till dessa små browniesar med smak av after eight, burken hade jag sen tidigare & blev ju perfekt att slå in dom i :)
 
Ca 20 bitar
3ägg
140 gr flytande smör
2dl socker
1dl vetemjöl
1dl kakao
1msk vaniljsocker
1 krm salt
ca 20 bitar after eight
 
Blanda vetemjöl, kakao & salt tills det är klumpfritt
vispa ägg, vaniljsocker & socker på högsta fart i ett par minuter
sänk hastigheten & tillsätt margarin & mjölblandningen.
Vispa tills det blir en klumpfri smet
häll i en form ca 20x20 cm.
grädda kakan i ugnen in170 grader i 20 minuter.
Ta utkakan & låt svalna i några minuter.
lägg sedan på after eight i ett jämt lager.
Skär i lagom stora bitar.
Förvara i kylen eller frys in bitarna & ta fram en stund innan dom avnjuts :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Brynästårtatärt

Hej!
nu ska ni få se vad jag hållt på med för hemligt projekt.
Idag har vi haft överrasknings fest för J i familjen som fyller år i morgon, han blev överraskad & tror också han blev väldigt nöjd med både mat, presenter & tårta :)
 
Här har vi en riktig Brynäs supporter så varför inte ge han en bit av klubben i en ätbar varriant ;)
 
tårtan är fylld med dumlefluff, grädde & hallon
Spacklad med smörkräm & garnerad med kokos & brynäsemblemet.
 
imorgon kommer receptet på en present jag bakade tills idag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Födelsedagsbak

Hej! 

Jag vet att det var ett bra tag sen men har haft fullt upp att förbereda till ett födelsedagsfirande, ska fortsätta nu under dagen men håll ut, i morgon kommer bilder upp.
Ni ska även få ett recept på en kaka du kan ge bort i present eller som gå bort gåva :)
Trevlig fredag :)

 


RSS 2.0