Frasiga knäckflarn

 
Dessa härliga små rackare är perfekta att ätas som dom är till fikat eller som jag gjort idag, med grädde,bär & toppad med chokladsås, ja egentligen med vad som helst!
 
Ca 24 st
75 gram smör
1dl socker
1 dl mjöl
1 1/2 dl havregryn
1/4 dl ljus sirap
1/4 dl grädde
1 1/2 krm bakpulver
 
Smält smöret i en kastrull, blanda ner övriga ingridienser
klicka ut teskeds stora klickar på en plåt.
Grädda i 200 grader i 5 minuter men passa dom noga då dom lätt bränns i kanterna.
 
Trevlig helg!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rabarber & hallonmuffinsmuffins

Hej!
tyvärr är inte vädret lika bra denna vecka som förra, men någon gång kommer väl solen tillbaka & då passar dessa somriga muffins perfekt, gjorde dom faktiskt idag ändå :)
 
 
4dl mjöl
2tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
2dl strösocker
3ägg
1,5 dl flytande smör
1/2dl limesaft
0,5 dl mjölk
75 gr rabarber
75 gram hallon
 
Blanda mjöl, bakpulver & vaniljsocker.
Rör ihop ägg & socker & sedan det flytande smöret
Rör ner mjölken & limesaft
Sist blandas mjölblandningen ner.
skär upp rabarber & vänd ner rabarber & hallon försiktigt i smeten.
grädda i muffinsformar eller i muffinsplåt i 200 grader i ca 15 min.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sommartårta

Till morsdag gjorde jag en härlig sommartårta både för min egen del men även för min kära mor :)
Det blev en klassisk gräddtårta med lite nyare twist, då min mor är väldigt pipplig med smaker ;)
ä
tårtbotten
choklad & hallon fyllning
toppad med jordgubbar
spacklad med grädde
spritsad med grädde
kakao på toppen
 
här kommer en bildbomb då iallafall jag inte kan se mig mätt på denna härliga tårta.
Tänk vad många sådana tårtor jag kommer göra i sommar, bara att variera i oändlighet med smaker & dekorationer.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Chokladbollar med Dulche de leche

Tredje receptet liknar det ni fick sist men detta är mer som vanliga chokladbollar men med en extra twist ;)
 
Ca 20 stycken små
 
150 g smör
1 1/2 dl socker
1tsk vanljsocker
3 msk kaffe
1 1/2 msk kakao
1 1/2 msk oboy
5- 6 dl havregryn
Dulche de leche
kokos
 
Häll alla ingridienser utom kokos & dulche de leche i en bunke & blanda till en jämn smet
Rulla till bollar & gör ett liten hål som fylls med dulche de leche
Nyp ihop & rulla i kokos.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kolabollar

 
 
Hoppas ni blev suktade av gårdagens paj & slänger ihop en själva :)
 
Här kommer recept nummer 2 med Dulche de leche
 
Dessa bollar är lagom söta i smaken &  passar bra ihop med en kopp svart kaffe.
 
ca 20 stycken små
 
3 dl havregryn
50 g vit choklad
100 g smör med havsalt
1 dl dulche de leche
1/2 tsk vaniljsocker
kokos
 
Mixa havregryn till pulver
Smät chokladen och låt stelna
Vispa smör, vaniljsocker & dulche de leche
tillsätt chokladen & tillsist havregrynen
 
Om smeten känns för lös, ställ in den i kylen en stund
Rulla till bollar & sedan i kokos.
 
 
 
 
 
 
 

Banoffee Pie

Hej!
Denna vecka kommer ha en tema, nämnligen Dulche de leche.
 
Nu var det länge sedan jag bakade på det så nu tyckte jag att det var dags igen & kommer ge er några godbitar till recept.
 
Först ut är denna Banoffee Pie
Detta recept fick jag när jag var i Stockholm sist & handlade i Leilas butik
 
1paj (jag gjorde halva satsen)
 
kexbotten
400 g digestivekex
175 g smör
 
Fyllning
2 burkar dulche de leche
3 bananer
4 dl vispgrädde
 
topping
hackad choklad 
kakao
 
sätt ugnen på 175 grader
 
krossa kexen till smulor i en mixer
Smält smöret & blanda ihop med kexen
 
tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter & låt svalna.
 
Vispa grädden fluffig & skiva bananerna
 
fyll pajskalet med Dulche de leche
Lägg på ett lager av bananerna
Skeda över grädden 
Toppa med hackad choklad & pudra över kakao
 
 
 
 
 
 
 

Nyttiga ostfrallor

God morgon!
härligt att det är lördag idag!
 
Här hemma har vi redan ätit frukost då den minsta i huset vaknar tidigt.
Igår förberedde jag ett nyttigare bröd till dagens frukost så om ni inte själva hunnit äta, släng ihop detta brödet & få glada miner till frukosten :)
 
2 ägg
1 påse riven ost (250 g)
1 msk fiberhusk
1tsk bakpulver
1/2 dl vatten
 
blanda alla ingridienser
klicka ut till frallor på en plåt
grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 min eller tills dom fått färg!
 
 
 
 
 
 
 
 

Jordgubb & rabarberpaj med marängtäcke

 
I söndags tyckte jag att det var dags att skörda årets första rabarber.
Det är ju bara början av maj men oj vad det växer!
 
Hade även jordgubbar i frysen från förra året då jag plockade, så tillsammans med rabarber, kardemumma
& ett marängtäcke blev det en favorit när vi sedan bjöd grannarna på eftermiddagskaffe!
 
Pajdeg
 
175 g smör, smält
3 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
1 krm salt
1 tsk kardemumma
 
Fyllning
 
200 gr rabarber
200 g jordgubbar
1 dl strösocker
1,5 msk potatismjöl
 
Marängtäcke
 
2 äggvitor
1/2 dl strösocker
 
Blanda de torra ingredienserna till pajdegen och häll i det smälta smöret. 
Rör ihop till en smidig deg (degen är ganska lös). Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten.
Ansa rabarber och skär i ca 2 cm bitar. Ansa jordgubbar och eventuellt dela i halvor om jordgubbarna är stora. Lägg först i jordgubbarna och sedan rabarberbitarna. 
Blanda sockret med potatismjölet. Strö därefter detta över fyllningen i pajen.
Grädda i ugnen på 200 grader i 25-30 minuter.
 
Vispa äggvitorna till ett hårt, vitt skum tillsätt strösockret lite i taget
spritsa eller skeda ut över pajen
bränn av med en brännare eller sätt i ugnen tills marängen fått lite lätt färg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gå bort gåva

Vi fortsätter med ett tips!
förra veckan var min vän mitt uppe i sin flytt & man måste ju ha påfyllning av socker & eb god fika när man bär & lyfter :)
Så jag gjorde bla kola kakor med hackad daim & råsocker.
Har du ingen låda att frakta & ge bort dom i funkar det utmärkt med smör eller bakplåtspapper & ett snyggt snöre, allr som behövs & jag kan lova att det blir poppis! 
Mina fick godkänt!
Receptet på dessa finns under kategorin
"kakor" eller sök på "kolakakor"
 
 
 
 

2 färgade frosting

Hej!
 
tänkte att det var dags för ett litet tips, det är alltid välkommet även för mig.
 
För att få tvåfärgad frosting till dina cupcakes:
 
smör
florsocker
karamellfärg/pastafärg
 
blanda ihop smör & florsocker
dela upp smörkrämen i två färger
tex. Blå & vit
ta en sprits & förse den med en tyll
ta den ena färgen & klicka i.
öppna påsen & tryck ut smörkrämen längs kanterna på påsen
Ha sedan i den andra färgen i mitten
Tryck försiktigt ihop & ner mot tyllen
spritsa valfria mönster.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0