Citron & hallonmaräng paj

 
 
Hej på er!
 
I helgen hade vi vänner hemma på middag & såklart gjorde jag något till kaffet :)
 
jag ville pröva att göra en hög marängpaj & denna blev hög, ungefär som en tårta med 4 bottnar :)
 
1 sats mördeg:
150 gr kallt smör
4dl vetemjöl
1/2 dl florsocker
1 ägg
1/2 msk kallt vatten
Nyo ihop smör med mjöl & florsocker
tillsätt ägget & vattnet & arbeta ihop
Låt vila i kylen i 30 minuter 
 
1 sats Lemon Curd (finns recept i arkivet)
 
hallonmaräng:
3 äggvitor
saft av en halv citron
3 1/2 dl socker
200 g hallon
 
Gör mördegen & lemoncurden enligt recepten
Sätt ugnen på 175 g
kavla ut mördegen & fyll en pajform & ställ i frysen i ca 15 minuter
Pensla botten på pajskalet med ett uppvispat ägg.
Nagga botten & grädda i ca 10 minuter
Låt svalna
Fyll formen med lemon curden
Hög ugnen till 200 g
 
Vispa äggvita & citronsaft & 1 dl socker till maräng, tillsätt 1 dl socker till.
Rör sönder hallonen med resterande socker & vänd ner i marängen, vispa till fadt konsistens
Spritsa marängen över pajen & grädda den gyllene brun, marängen ska bara få lite färg på toppen.
Håll koll på pajen, det går fort att få färg!
 
 
Nu måste jag fortsätta med dopbuffén! denna vecka är det fullt upp med bak! :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0