Gluten & laktos muffins

Hej!
i helgen var vi ju på 20 års fest & tog då med mig lite hembakt i present, bla muffins som är gluten & laktosfria.
Dessa är enkla att göra & man kan byta ut smaker & dekoration efter vad man själv gillar :)
 
2 st ägg 
1 dl strösocker 
rivet skal av en apelsin
1.35 dl mandel mjöl (80 g) 
3 msk potatismjöl 
1 dl mandelspån (ca 40 g) 
Muffinsplåt 
pappersformar för muffins
 
Sätt först ugnen på 170 grader.
Ställ muffinsformarna i plåtens fördjupningar
Jag använder en plåt så inte muffinsen flyter ut
 
Vispa ägg och socker i en skål i 5–10 minuter tills det är en tjock, ljus smet.
Tillsätt apelsinskal, mandelmjöl och potatismjöl och rör om.
Skeda över smeten i pappersformarna och strö mandelspån över
Grädda i cirka 22 minuter tills muffinsen rest sig och är gyllenbruna. Kontrollera att de är färdiga med hjälp av en provsticka.
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0