Gluten & laktos muffins
Hej!
i helgen var vi ju på 20 års fest & tog då med mig lite hembakt i present, bla muffins som är gluten & laktosfria.
Dessa är enkla att göra & man kan byta ut smaker & dekoration efter vad man själv gillar :)
2 st ägg
1 dl strösocker
rivet skal av en apelsin
1.35 dl mandel mjöl (80 g)
3 msk potatismjöl
1 dl mandelspån (ca 40 g)
Muffinsplåt
pappersformar för muffins
1 dl strösocker
rivet skal av en apelsin
1.35 dl mandel mjöl (80 g)
3 msk potatismjöl
1 dl mandelspån (ca 40 g)
Muffinsplåt
pappersformar för muffins
Sätt först ugnen på 170 grader.
Ställ muffinsformarna i plåtens fördjupningar
Jag använder en plåt så inte muffinsen flyter ut
Vispa ägg och socker i en skål i 5–10 minuter tills det är en tjock, ljus smet.
Tillsätt apelsinskal, mandelmjöl och potatismjöl och rör om.
Skeda över smeten i pappersformarna och strö mandelspån över
Grädda i cirka 22 minuter tills muffinsen rest sig och är gyllenbruna. Kontrollera att de är färdiga med hjälp av en provsticka.


Kommentarer
Trackback