Gräddkola glass

Gjorde ett litet expriment igår och tyvärr lyckas man inte alltid men det är ju så man blir bättre, tänk om gör rätt ;)
det blev ganska mycket äggulor över så slängde ihop ett påhittat glassrecept i farten.
 
5 äggulor
1 dl florsocker
3 dl vispgrädde
oboypulver
gräddkolaessence
daim strössel eller hackad daim
 
vispa äggulor & florsocker fluffigt tillsätt smak & oboypulver
vispa grädden fast
vänd ner grädden med blandningen
Ha i strössel eller hacksd daim
häll i portionsformar eller i en större form
toppa med strössel eller daim
Ställ i frysen i minst 5 timmar
 
Än har jag inte smakar av men det kommer en utvärdering framöver :)
 
 
 
 

Persikodröm

Solen var framme i morse när jag skulle göra frukost så därför gjorde jag en super god & len smoothie med persika.
 
1 stort glas
1 persika
1dl naturell kvarg
mjölk el lättfil
honung
 
Blanda allt i mixern & njut!
Gott & nyttigt!
 
 
 
 

Gratinerade bär

Tänkte ge er yttligare ett recept på nyttig dessert 
Det är ju så kul att exprimentera & leta upp nya recept som är goda & dessutom nyttiga :)
 
ikväll blev det denna efterrätt:
 
2 portioner
 
125 g valfria bär jag tog hallon & rabarber
100 gr vit choklad
125 g kesella 
1 tsk kardemumma
råsocker
 
Lägg bären i portionsformar
blanda riven choklad, kesella & kardemumma
lägg på blandningen på bären, strö över råsocker & grädda i ugnen på 200 g i ca 10 minuter, sockret ska bli gyllene.
Jag strödde även på lite råsocker efteråt & brännde lätt med brännaren :)
trevlig kväll!
 
 
 
 
 
 

Mina nöttoppar

Hej!
Nu börjar hösten smyga sig på, nu är det tillochmed kallt på dagarna.
 
Iallafall så hittade jag hasselnötter i skafferiet & blev sugen på nöttoppar, min mormor brukar alltid baka sådana ända sen jag var liten & dom finns nästan alltid när man är där & hälsar på.
Jag tänkte göra dom i en nyttigare variant :)
 
200g hasselnötter
50g smör
1 dl strösocker
1 ägg
 
Sätt ugnen på 175 grader, varmluft
Smält smöret.
Mixa hasselnötterna till ett fint pulver i en matberedare.
Blanda nötterna med smör, strösocker och ägg.
Klicka ut massan på en plåt med bakplåtspapper och forma smeten med fingrarna till toppar Eller spritsa
Sätt en hasselnöt i varje topp
Grädda gyllene i mitten av ugnen, cirka  18 minuter.
 
 
 

Grön smoothie

God morgon
 
Det blev några äpplen kvar igår efter desserten så vi gjorde en smoothie till söndagsfrukosten
 
2 glas
 
2 gröna äpplen
kanel
socker
(sirap)
kvarg naturell
naturell fil
 
Blanda allt i en mixer & häll upp :)
 
 
 
 

Niklas äppeldessert

Go kväll!
 
idag kom min mamma och syster hem från semestern och för att dom skulle slippa stå med mat så bjöd vi på baugetter med skagen & tonfiskröra.
Såklart skulle vi ju ha kaffe & dessert så sambon & jag komponerade ihop en läcker sådan ;)
 
4 portioner
2-3 äpplen
ljus sirap
kanel
glass till servering
 
Dela äpplena i klyftor
stek dom i sirap & kanel på medelvärme
skopa upp glassen
lägg äppelbitarna & lite av såsen på glassen
 
Vi toppade också med citronmeliss, marshmallows & en lite kaka
 
trevlig kväll!
 
 
 
 
 

Macrons

Äntligen fredag!
Idag har jag & en vän bakat macrons, hon ville öva på att göra dessa Små franska gobitarna.
Jag har fått höra av många att dom är svåra att göra men jag har faktiskt alltid lyckats med mina :)
Eftersom mitt recept är min lilla hemlighet & då jag även tar beställning på macrons vill jag inte avslöja detta :)
Men om du känner att du inte är så jättesäker på macrons finns det en färdig mix som du blandar med vatten, spritsa grädda & ät!
Denna mix finns på Panduro Hobby
 
Idag gjorde vi rosa med smultronsmak 
& blåa naturella
Vi prövade såklart en till kaffet
fyllningen gjorde jag på philadelphia,florsocker &  smultronessense.
Smaken av sommar kom tillbaka!
 
Om du är sugen på att beställa ett gäng av dessa godingar så maila på [email protected]
 
Dom går utmärkt att frysa och tinar på ett kick & fyllningen kan man variera av det man har hemma.
 
Trevlig helg!
 
 
 
 
 
 
 

Fikabesök

Har haft en kär vän på eftemiddagsfika & det har tjattrats endel :)
Bjöd på en repris, marängbakelse med mandarin,grädde & kokos
så inget nytt idag ;) 
Men det blir säkert något smarrigt till helgen ;)
kram!
 
 
 
 

Tastemycake

Hallå alla läsare!!
Glöm inte att lägga till tastemycake.blogg.se
på din hemskärm!
Då går det snabbt och enkelt att komma till bloggen!
Kram
 
 

Varm choklad med marshmallows

I helgen ville sambon köra på något lite onyttigare & godare så gjorde varm choklad med marshmallows & brännde lite lätt uppe på med brännaren, det blev en hit! 
Denna gång körde vi på "lat varianten" & blandade helt enkelt mjölk med obóypulver ;)
Tänkte köra en lyxigare variant framöver men det får bli till nästa helg! Något att se fram emot ;)
 
 

Smoothie till frukost

I går morse gjorde vi en perfekt smoothie att starta dagen med, fullproppad med nyttigheter
 
2dl mjölk
2 dl  kesella naturell
honung
kokos
gojibär
havtorn
blåbär
björnbär
tranbär
röda vinbär
välj mängd efter vad du tycker om
mixa allt i en blender & häll upp i höga glas
 
 
 
 

Födelsedagscupcakes

Vi firade syster i förmiddags & hon hade ju valt vad jag skulle baka till henne så det blev
cupcakes med frosting & rosa dekorationer, fjärilar,fåglar & mini strössel hjärtan
Tog även med en påse kanelbullar som det åts glatt av också :)
 
 
 

Eget vaniljsocker

September & det är lika varmt som på sommaren ute! Idag har jag fikat på en uteservering & tagit vara på solen :)
 
Tänkte ge er ett bra tips på hemmgjort vaniljsocker
Fick ideén av mamma, hennes vän har bott i Frankrike länge & brukar skicka eller ta med sig hem små ätbara delikatesser.
Fick i veckan äkta vaniljstänger av mamma som hon fått, hon tror dom kan vara från karibien exotiskt & så mycket mer smak & doft än dom vi har i matbutiken.
 
Strösocker
hög genomskinlig burk med lock
vaniljstänger
Häll upp socker i lite mer än halva burken
stick i vaniljstängerna
Använd som smaksättning i bullar & efterrätter tex, eller bara gå & sniffa lite då & då
Trevlig lördag!
 
 

Marängbakelse

 
 
 
 
Det blev...marängbakelse!
Jag köpte en bak brännare förra veckan & var så sugen på att pröva den & det blir ju så snyggt att bränna på maräng, eller creme bruleé för den delen också men det är ju inte ett dugg nyttigt bara vääldigt gott, iallafall, gjorde några minimaräng bottnar som går jättebra att frysa & är bra att ha i frysen :)
 
2 Minimaräng bottnar
lemoncurd alt sylt alt grädde
 valfri frukt
1 äggvita 
 
Vispa ägvitan hårt
bred på valfri fyllning på ena botten
skiva över frukt
lägg på en platta till
spritsa eller bred på äggvitan
bränn eller ställ i ugn på 250 g tills det tagit färg
 
gott & nyttigt!
 
 
 
 
 

Fredagsgott

 
Tänkte passa på att göra något nyttigt till fredagskvällen så har förberett nu på förmiddagen, det blir något med maräng, otippat va? ;)
senare ikväll får ni recept & bilder
Trevlig fredag & helg!
 
 
 
 
 
 

Smygtitt

Hej!
förlåt för dålig uppdatering men dagarna springer iväg & det händer faktiskt att jag inte baka varje dag :)
 
Men så fyller min syster år nästa vecka men vi firar henne i helgen & hon bad mig baka tills dess, kan inte avslöja allt men temat är iallafall ROSA :)
Kika in efter helgen så får ni se resultatet!
 
 

Persikokompott

 Hej!
ikväll kör vi på ännu en nyttigare dessert till fredagsmyset.
Detta recept såg jag på nyhetsmorgon i veckan & var tvungen att pröva.
Den var god & blev inte alls "för mycket"
Den kan göras på nektarin,persika eller plommon, jag gjorde på persikor.
 
4 portioner
 
dl vatten 
2 dl torrt vitt vin (jag tog 1 dl vatten istället)
2 dl socker 
1 st vaniljstång 
3 st persikor (eller annan frukt)
50 g mandelmassa 
kesella till servering
 
Sätt ugnen på grill och värm till 200 grader. Snitta upp och skrapa ur vaniljstången. Lägg vatten, (vin), socker, vaniljfrön och vaniljstång i en gryta och koka upp. Låt lagen koka livligt i 5 minuter.
Skala och kärna ur persikorna och skär dem i centimeterstora tärningar
Lägg persikotärningarna i grytan och låt dem koka i 5-10 minuter tills de är mjuka men inte mosiga.
Ställ grytan i kallt vattenbad för att svalna. Lyft upp vaniljstångsbitarna strax innan servering
Skär mandelmassan i riktigt tunna bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mandelmassan i några minuter strax under grillen. Håll ordentlig uppsikt för den bränns lätt! Mandelmassan ska bli gyllenbrun men inte svart. Ta ut och tag pappret med mandelmassan från den heta plåten och låt svalna
Servera kompotten sval med kesella och den rostade mandelmassan krossad eller hel.
 
 
 
 

 

Fikabesök & rester

Igår bytte fikagästerna av varandra & då det fanns en heldel kvar av dopbuffén fick det bli lite "rester" till kaffet.
Nu spånar jag på nya recept & hoppas det finns något tillfälle att bjuda in lite folk så jag kan baka
Trevlig kväll :)
 
 

Efterrätt med philadelphia

Go kväll!
exprimenterade lite i eftermiddags på ännu en efterrätt i den nyttigare kategorin
Denna gång blev det en philadelphia efterrätt till kvällskaffet
 
4 små portioner
2 gelatinblad
4 dl mjölk
100 g philadelphiaost light naturell
2 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
 
Lägg gelatinet i blöt
koka upp mjölk, socker & vaniljsocker
dra av från plattan
rör i gelatinbladen
& sist i med philadelphian
rör till en slät smet
Häll upp i skålar & ställ i kylen i ca 3 timmar
 
 

Dop buffé

 
 
 
 
Hej!
I lördags hade vi dop för våran son & efter dipcermonien intog vi kakbuffén, tänkte visa er vad vi smaskade i oss för gott, tillslut blev det 12 sorters kakor ;)
 
återkommer med fler bilder när jag fått alla :)
 
Cakepops med vit & mörk choklad, strössel & kokos, dekorerade med sidenband 
 
Kladdkaka i bit med florsocker & citronmeliss
Gjorde vanlig kladdkaka men i långpanna 
Minimaränger med blå nyans & blåa strösselkulor 
Textkakor av mördeg med smak av smultron
Chokladbollar med pärlsocker & kokos
Knappkakor av mördeg i blå nyans
Daimsnittar
Chokladpudding med grädde & vindruvor
Minimuffins med hadselnötter & apelsinsmak, dekorerade med grädde & blåa duvor
Macarons med lemoncurd
 
 
 
Kanelbullar, fingerkex & marshmallows
 
Dukningen gick i blått, pastell & vimplar
På varje bord stod ett glas med blått godis till gästerna

RSS 2.0