Beställa

 
Om du vill beställa till:
 
vårens konfirmation
sommarens student
födelsedagsfest
dop
baby shower
eller vilken tillställning somhelst
 
smörgåstårta
kakor
tårtor
eller någon egen idé
 
maila [email protected]
eller lämna kommentar
 
skynda att boka, det börjar redan ramla in beställningar!
 
 
 
 
 
 
 
 

Pingutårta

 
 
Här kommer resultatet av dagens beställning!
 
en liten tjej som fyller 1 år ska ju såklart ha en egen tårta, denna fick temat Pingu.
 
Eftersom det är väldigt mycket socker i både innehållet & dekoreringarna i vanliga fall gjorde jag enkel fyllning med   grädde,jordgubbssylt & skivad banan.
 
Det får ju inte vara för mycket av det goda när det är första gången man ska äta tårta :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Citronkaka

Hej! Vilket väder vi har idag!
igår när jag ändå hade ugnen varm så slängde jag ihop en citronkaka, lite som en kladdkaka i konsestensen & med en klick grädde till blev den perfekt!
 
6 bitar
1 halv citron
75 gram smör
1 ägg
1.25 dl strösocker
0.5 tsk vaniljsocker
0.75 dl vetemjöl
 
Smöra en form
smölt smöret & låt det svalna
tvätta citronen & riv skalet & pressa ut saften
vispa ägg & socker fluffigt.
Tillsätt vaniljsocker, citronsaft & skal.
Vispa på låg hastighet.
Tillsätt smör & mjöl.
rör samman allt & häll upp informen.
grädda mitt i ugnen i 30-40 minuter på 150 grader.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Saltängsbullar

Hej fredag!
 
idag ska jag fortsätta med beställningen som ska hämtas i morgon, kolla in här på söndag så får ni se resultatet :)
 
i förrgår var det tråkigt väder & kaklådorna i frysen börjar bli tomma så därför bakade jag saltängsbullar & fyllde upp dom med.
Dom blev väldigt goda & gårdagens fikagäster uppskattade dom också :)
 
1/2 liter kallt vatten
50 gr jäst
1,2 tsk salt
ca 14 dl vetemjöl
250 gr vit sirap
200 gr smör
 
fyllning
150 gr smör (100g på degeb & 50 g när den ska gräddas)
 
smält smöret & ha i vattnet, värm till 37 grader
smula jästen i degbunken & häll i smör & vattenblandningen, ha sedan i resten av ingridienserna.
blanda ordentligt till en jämn deg, jag fick ha i extra mjöl
jäs till dubbel storlek i 30 minuter
kavla ut degen ganska tunt
pensla smör över hela degen & strö på socker
Rulla till en rullev& dela i ca 1-1,5 cm tjocka skivor
sätt dom i täta rader 5x6 På en smörpenslad plåt
dra lite i bullarnas ändar så dom blir lite långsmala
sätt ugnen på 225 grader
låt bullarna jäsa ytterligare i 30 minuter
pensla bullarna med mjukt smör & strö på socker
grädda i ca 15-18 minuter så dom får fin färg
om du fryser in bullarna kan du när dom tas fram igen värmas lite & sedan penslas med smör & strö socker över dom
 
 
 
 
 
 
 
 

Beställning

Just nu håller jag på med en beställning som ska vara klar till helgen & nästa vecka börjar förberedelserna för 1års kalaset för minstingen här hemma!
 
håll utkik så kommer bilder & recept upp under veckan & även kommande!
 
Om du ska ha kalas eller bara vill fylla på kakhyllan där hemma så lämna en kommentar eller maila mig på [email protected] så hjälper jag dig med dina önskemål & beställning!
 

Minipajerpak

 
Hej! 
till helgen gjorde jag små pajer & fyllde med det jag hade hemma. Detta går ju att variera precis som man vill.
Pajdegen kan göras några dagar innan, förvara den i kylen & tryck ut i formar & grädda i ugnen innan servering.
 
1 sats (denna gång halverade jag denna sats)
3 dl vetemjöl
100 gram smör
3 msk vatten
 
blanda mjöl & smör till en grynig massa
tillsätt vatten & Arbeta till en smidig deg
låt vila i kylen i 1 timma eller tills den ska gräddas
sätt ugnen på 200 grader
grädda tills dom blir gyllenbruna
 
dessa fyllde jag med lemoncurd, vaniljkesella, toppade med jordgubbar & kokos
är pajskalen ljumna så blir det extra gott med vaniljglass till!
 
 
 
 
 

Min sockerkaka

Hej och förlåt!
vet att det ekar här inne emellanåt!
 
nu är jag snart igång med förberedelser & bak till 1åringens kalas här hemma :)
 
så länge får ni mitt bästa grundrecept på sockerkaka, där man lätt kan lägga till smak & tillbehör!
 
Har ni dop, kalas, fonfirmation eller student nu i vår & början av sommaren? 
Hör av er om ni vill beställa något speciellt utefter era önskemål [email protected]
 
2 ägg
2 dl socker
3 dlvetemjöl
1 1/2 tskbakpulver
1/2 tskvaniljsocker
50 gsmör
1 d mjölk
1/3 citronsaft
 matfett och ströbröd till formen
 
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa sockerkaksformen. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Smält smöret och häll i mjölken & citronsaften så att allt blir ljummet. Häll mjölkblandningen i sockerblandningen och rör om. Vispa ner mjölblandningen i smeten och häll den i formen
 
Grädda sockerkakan i 28-30 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Är stickan lite kladdig kan du ta ut den, kakan kommer sätta sig när den svalnat & riskerar då att inte bli torr!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Citronmousse

Denna dessert är jättelätt att slänga ihop & oftast har man ingridienserna hemma.
Den är len i smaken & kan även serveras med lite grädde men det behövs absolut inte!
Jag är ju svag för citron så när jag får tillfället så är det klart jag gör något med citron!
 
5 dl grädde
2 dl socker
1 1/2 till 2dl citronsaft
citronskal från 1citron
 
koka upp grädde & socker
dra av från plattan & rör i citronsaft & citronskal
rör om ordentligt
häll upp i serveringsformar
låt stå svalt i minst 5 timmar
tar man dom tidigare så blir den lite lösare & rinnigare men lika god
garnera med citronskiva och lite grädde
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Skylt från www.majdesajn.blogg.se
 

Semeldagen

Nu är den här, semeldagen då man får äta semlor i mängder!
idag får jag skämmas lite då jag köpt semlor men jag har annars alltid semelbullar i frysen ifall jag skulle få oväntat semelbesök :)
 
Semlor kan man ju göra på så många olika sätt med smaker & utseende, dessa är min favorit i utförande!
kolla gärna på wienersemlor i kategorispalten!
 
 
 

RSS 2.0