Min enkla kladdkaka

Igår firade vi min bror lite i förskott hemma hos oss så stod jag för efterätten.
 
Min brors favorit är kladdkaka så den var en självklar efterrätt, så enkel med kan twistas till med vad man vill, jag hade i extra smält choklad
 
Ca 8 bitar
75 g smör 
2 dl strösocker 
2 st ägg 
1.5 dl kakao 
1 tsk vaniljsocker 
1 knivsudd salt 
2 dl vetemjöl
100 gr choklad
ströbröd till formen
 
Sätt ugnen på 150 grader.
Smörj och bröa en form med löstagbara kanter (22 cm i diameter).
Smält smöret & chokladen
Rör ihop socker, ägg, kakao, vaniljsocker och salt.
Tillsätt smör & choklad & tillsist mjölet
Rör till en jämn smet
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 15– 20 minuter. Kontrollera ofta och noga att kakan är tungt gungig när den tas ur ugnen. Då blir den perfekt kladdig när den svalnat lite
 
 
 
Några av dagens gäster var gluten/laktos så till dom gjorde jag en blandning med glutenfria digistivekex, laktosfri grädde, plommon & kiwi, det blev även en bit av lördagens cheesecake
 
 
Min mamma hade även gjort en stor & supergod smörgåstårta så gästerna gick nog hem med fulla magar :)
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0