Vaniljfudge med havssalt

Gårdagen spenderades även den i köket.
Jag gjorde fudge med äkta vaniljstång & vilken smak det blev!
Denna godbit är perfekt att ha till kaffet eller teet i vinter eller varför inte som "gåbortgåva" nu i jul
 
30 bitar
1 vaniljstång
5 dl socker
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
2 msk sirap
havssalt
 
Klä bottnen på en form (ca 10 x 30 cm, för 30 bitar) med bakplåtspapper.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna
Blanda socker, grädde, mjölk, vaniljfrön och sirap i en kastrull. Tänk på att använda en stor och vid kastrull så att smeten inte kokar över. Koka upp på svag värme under omrörning tills sockret lösts upp.
Låt sedan koka utan omrörning tills smeten har 122°C. Kontrollera med en digital kökstermometer.
Ta kastrullen från värmen och låt svalna 5 minuter. Rör sedan med en slev tills smeten blivit tjock och matt.
Häll fudgen i formen, släta till ytan strö på havssaltet och låt den svalna i kylen. Skär upp i tärningar innan fudgen kallnat helt.
 
förvara gärna i en glasburk med lock i kylen
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0