Hallon & choklad cheesecake

Hej! 
Har varit lungt här inne några dagar nu, vi åker på semester idag så har tvättat, städat, packat & plockat så bakningen har fått lida.
Men tänkte iallafall ge er några recept när jag är iväg :)
Denna cheesecake är suverän att bjuda på när det är varmt & soligt då den är frusen!
Svalkar gott till en kopp kaffe :)
 
Ca 12 bitar
150 gr frysta hallon
200gr digestivekex, krossade
50 gr smör, smält
400 gr cream cheese
1.5 dl strösocker
2 gelatinblad, blötlagda
200 choklad, smält (vit eller brun)
2 dl grädde, lättvispad
rivet citron/lime skal
 
Ta fram hallonen & låt tina
Krossa digestivekexen till smulor
Blanda kexsmulorna med smör & tryck ut i botten av en smord form med löstagbar kant
Riv citrusfruktens skal med ett rivjärn
Vispa philadelphiaosten, skalet från citrusen & sockret tills smeten är slät
Koka upp vatten i en kastrull
bryr chokladen & smält i vattenbad över vattnet
Blötlägg gelatinet i vatten & krama ur & blanda i chokladen, rör ner det i philadelphiablandningen
Vispa grädden lätt & vänd ner med hallonen & sedan resten av smeten
Häll fyllningen i formen & ställ i frysen i 2 timmar
 
Jag brukar göra den i förväg & sedan dela upp i bitar & förvara i frysen, ta fram & dekorera när gästerna kommer :)
Nu hoppas vi på bra semesterväder!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0