Caramel slice
God kväll
Idag har det regnat nästan hela dagen så jag passade på att pröva ett nytt recept, anledningen var att jag köpt hem kondenserad mjölk och ville gärna provbaka :)
Dessa små bitar smälte i mun & här hemma var det någon som åt mer än 1 (det var inte jag)
BOTTEN
125 g mjöl
50 g kokos
100 g brunt socker (råsocker)
125g smält smör
Blanda mjöl, kokos, råsocker och smält smör tillsammans väl.
Tryck ut i en form med bakplåtspapper
Sätt i ugnen i 180 grader i 15-20 min
KARAMELL
80 ml sira
125g smält smör
2 x 400 g sötad kondenserad mjölk
Öppna burkarna med sötad kondenserad mjölk
Häll allt i en kastrull med smält smör och sirap
Rör ihop väl på medelvärme i ca 7 minuter
Häll sedan karamellen över botten
Grädda ytterligare i 20 minuter tills den fått färg
Ställ i kylen och låt svalna helt
CHOKLAD TOPPING
185 g mörk choklad
3 msk olja
Smält choklad och olja tillsammans över vattenbad, låt svalna något.
Häll över chokladen över karamellbotten och ställ i kylen tills den stelnat
skär i bitar och förvara i frysen, dom behöver bara tas ut en stund innan dom ska avnjutas
trevlig kväll!
Kommentarer
Trackback