Jordgubbskräm
1 liter mogna färska jordgubbar
skal av 1/2 citron
1 vaniljstång
3-4 msk strösocker
3 dl vatten
1 citronklyfta
drygt 2 msk potatismjöl
Skölj och rensa jordgubbarna, dela eventuellt de största.
Tvätta citronen väl och skär bitar av skalet, endast det gula ytterskalet ska vara med.
Dela vaniljstången, skrapa ut fröna och lägg dem med vaniljstången i en kastrull.
Koka upp vattnet, jordgubbarna, citronskalet, vaniljstången och sockret.
Pressa över saften från citronklyftan. Låt allt sjuda långsamt i knappt 5 minuter.
Ta bort vaniljstången.
Rör ut potatismjölet i lite vatten. Dra kastrullen från värmen och rör försiktigt ner redningen.
Låt krämen precis koka upp igen och dra den direkt från värmen.
Häll upp krämen i en skål, sockra lite så att ytan inte skinnar sig och låt svalna.

