Mina mums mums

 
Hej!
Eftersom våren lyser med sin frånvaro så tänkte jag pigga upp med ett recept på mums mums.
Dessa små godbitar är lite pilliga att göra, men det är värt det i slutändan!
 
ca 70 stycken
 
Botten:
35 smörgåsrån
 
Fyllning:
9 gelatinblad
4 1/2 dl strösocker
1 dl florsocker 
1 tsk vaniljsocker
1 äggvita
1 1/2 dl vatten
1 dl vatten
 
Glasyr:
400 g mörk choklad
1-2 msk rapsolja
 
Börja med att tryck ut två rundlar ur varje rån
 
Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i en skål med i kallt vatten i 5 minuter. Blanda socker, florsocker, vaniljsocker, äggvita och 1 1/2 dl vatten i en stor skål. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull med 1 dl vatten. Var noga så att de är riktigt smälta. Häll försiktigt ner gelatinet i smeten under vispning. Vispa med elvisp i 30 minuter till en pösig och fast smet.
 
 Häll smeten i en spritspåse och spritsa ut på bottnarna, ända ut till kanten. Ställ i kylen eller frysen för att stelna.
 
 
Glasyr: Smält chokladen över vattenbad. Rör i olja och doppa gräddbullen i chokladen, garnera med kokos.
Förvara i kylen eller frysen.
 
lycka till!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0