Påskbuffé

 
Tills igår så prövade jag två nya "aptitretare" till middagen & dom blev faktiskt så som jag tänkt mig :)
Det ena var en skagencheesecake & den andra små snittar med fyllning.
 
Skagencheesecake 12 små bitar
 
Botten:
5 skivor kavring
45 gram smör
 
Cheesecakesmet

200gram skalade räkor

2 dl crème fraiche eller turkisk yoghurt

1 dl majonnäs

1 liten burk färskost med pepparrotsmak

½ dl finhackad dill

½ finhackad rödlök

2 st gelatinblad

Garnering:
 
Räkor
Dill
Citron 
 

Mixa smör och kavring till en smulig massa. Tryck ut det i en form med löstagbar botten. Ställ kallt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min. Skala och hacka räkorna grovt. Blanda dem med hälften av crème fraichen, majonnäsen och färskosten. Blanda ner finhackad dill & rödlök

Krama ur gelatinbladen ordentligt. Värm resterande crème fraiche försiktigt i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och låt smälta på låg värme under omröring. Häll ner detta i cheesecakeblandningen och blanda ordentligt. Häll över smeten i formen och täck med plastfolie. Låt stå i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.

Garnera med räkor, dill & citron

 

 

Snittar:

1 avokado

2 vitlöksklyftor

1 fetaost utan olja eller kryddor

1/2 dl majonäs

1dl turkisk yoghurt

citronsaft

salt & svartpeppar

Mosa avokadon & fetaosten, pressa vitlöken och blanda med majonäs & yoghurt, ha i citronsaft & kryddor efter smak, ställ i kylen & låt dra sig ett tag.

Bred på röran på tunnbröd & skär i valfri storlek, ev för att hålla ihop dom, sätt en tandpetare i varje.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0