Påskbuffé
200gram skalade räkor
2 dl crème fraiche eller turkisk yoghurt
1 dl majonnäs
1 liten burk färskost med pepparrotsmak
½ dl finhackad dill
½ finhackad rödlök
2 st gelatinblad
Mixa smör och kavring till en smulig massa. Tryck ut det i en form med löstagbar botten. Ställ kallt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min. Skala och hacka räkorna grovt. Blanda dem med hälften av crème fraichen, majonnäsen och färskosten. Blanda ner finhackad dill & rödlök
Krama ur gelatinbladen ordentligt. Värm resterande crème fraiche försiktigt i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och låt smälta på låg värme under omröring. Häll ner detta i cheesecakeblandningen och blanda ordentligt. Häll över smeten i formen och täck med plastfolie. Låt stå i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.
Garnera med räkor, dill & citron
Snittar:
1 avokado
2 vitlöksklyftor
1 fetaost utan olja eller kryddor
1/2 dl majonäs
1dl turkisk yoghurt
citronsaft
salt & svartpeppar
Mosa avokadon & fetaosten, pressa vitlöken och blanda med majonäs & yoghurt, ha i citronsaft & kryddor efter smak, ställ i kylen & låt dra sig ett tag.
Bred på röran på tunnbröd & skär i valfri storlek, ev för att hålla ihop dom, sätt en tandpetare i varje.

