Härlig marängtårta
1 dl socker
4 st äggulor
3 msk mjölk
1.5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
Maräng
2 dl socker
50 g flagad mandel
Fyllning
300 g bär tex. björnbär, blåbär, hallon, jordgubbar,banan,mandarin m.m.
Gör så här
Sätt ugnen på 150-175 grader.
Sockerkaksbotten
Lägg bakplåtspapper i en långpanna eller ugnssäker form (15 x 25 cm).
Rör fett och socker poröst.
Separera äggulor och äggvitor och ställ vitorna åt sidan.
Rör ner en ägggula i taget i smeten.
Tillsätt mjölken och mjölet blandat med bakpulvret.
Rör till en jämn smet.
Maräng
Vispa äggvitor med hälften av sockret till fast skum. Vänd ner resten av sockret.
Tårtbotten
Bred ut sockerkakssmeten i pannan, bred marängen ovanpå.
Strö över flagad mandel.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.
Lyft kakan ur långpannan med hjälp av bakplåtspappret. Låt svalna på pappret.
Dela kakan på mitten.
Lägg ihop halvorna med grädde och bär emellan Eller dela upp i portioner




Men hallå,så kul att du uppdaterat mitt i alla andra bestyr ;)
Lemoncurden kan jag ju dock vara utan som du vet :) och tänker jag bort den,så ser det himmelskt ut :D
Kram ♥