Citronpaj
Citronkräm
2 st ägg
1.29 dl socker
2 st citroner, skalet
1 dl citronsaft
150 g rumstempererat smör
Gör så här
Häll ut vetemjölet på bakbordet. Gör en grop i mjölet och lägg i smör, florsocker. Nyp ihop till en smulig massa och tillsätt ägget. Arbeta bara precis in det i degen och låt sen vila i kyl i cirka 30 minuter.
Kavla ut degen, cirka 3 millimeter tjock och tryck ut den i en smörad pajform. Skär bort överbliven deg. Picka degen i formen med en gaffel och frys den i ungefär en timme
Värm ugnen till 230 grader, sätt in pajformen och grädda i nedre delen av ugnen cirka 6 minuter.
Blanda ägg, socker, citronsaft och citronskal i en kastrull. Sjud upp till cirka 85 grader. Använd en hushållstermometer.
Sila sedan över krämen till en annan bunke. Plasta den och låt stå tills den når rumstemperatur.
Blanda i det rumstempererade smöret och fyll sen det avsvalnade pajskalet. Ställ pajen kallt och låt den stelna.
Servera gärna med lättvispad grädde smaksatt med äkta vaniljpulver.
Återkommer så fort jag får tid :)