Marängbotten

Vid  det här laget vet ni nog att marängtårta är min favorit! Den är enkel att göra, går att dekorera på hur många sätt somhelst & kan göras i förväg & frysas in eller förvaras torrt, alltid redo för gäster! 
Detta är ju så lätt & smidigt nu när jag har en kitchen aid :)
Tänkte därför ge er mitt enkla recept på marängbotten som även går att göra små maränger av.
detta recept räcket till en stor botten
dubblar du får du till två lager.
 
2 äggvitor
1 dl strösocker
1/2 tsk vaniljpulver
 
Vispa äggvitorna & vaniljpulvret till ett vitt, fast skum, tillsätt sockret lite i taget 
när det är fördigt ska du kunna vända på skålen utan att något rinner ut
spritsa på bakplåtspapper & grädda i ugnen på 100 grader i ca 45 minuter
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0