Ananaspaj
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Fyllning:
300-400 g krossad ananas
1 liten burk creme fraiche eller kesella citrus
1 ägg
1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
Till botten:
Smält smöret och låt det svalna. Blanda under tiden ihop vetemjöl,socker,vaniljsocker och bakpulver.
Rör i smöret och blanda ihop. Tryck ut degen i en ugnssäker form. Förgrädda i ca 10 minuter i 175 g.
Till fyllning:
Låt ananasen rinna av väl. Rör i hop alla ingredienserna. Fyll pajskalet och grädda ytterligare 25-30 min.
servera med lätt uppvispad grädde
Hoppas ni haft en bra start på veckan!




Tack för senast,bättre sent än aldrig :)
Jättemysigt och väldigt gott,älskar den pajen.Konstigt nog med tanke på att jag i övrigt ogillar frukt och bär i bakverk ;)
Kram & mums♥