Halloncheesecake

 
 
 
God kväll!
har precis kommit hem från födelsedagsfirande, där fick vi i oss både mat och tårta.
tänkte ge er ett lördagsrecept för er som inte varit på kalas :)
Denna frusna hallonceesecake brukar jag skära upp i bitar när den är klar & förvara i frysen, så kan man ta upp allteftersom man får gäster eller bara är sugen på en kall efterrätt
 
Ca 12 bitar
 
150 g frysta hallon 
200 g digestivekex, krossade 
50 g smör, smält 
400 g cream cheese 
1.5 dl strösocker 
1 tsk rivet citronskal 
2 st gelatinblad, blötlagda 
200 g vit choklad, smält 
2 dl grädde, lättvispad

Ta fram hallonen ur frysen och låt dem tina en aning

Krossa digestivekexen till smulor i en bunke

Blanda kexsmulorna med smör och tryck ut i botten av en smord form med löstagbar kant

 Skölj citronen väl under ljummet vatten och riv skalet med ett rivjärn.

 Vispa Philadelphiaosten, citronskalet och sockret med en elvisp tills smeten är slät.

Koka upp vatten i en kastrull.

Bryt den vita chokladen i bitar och smält i en bunke över det kokande vattenbadet.

Blötlägg gelatinbladen i vatten, krama sedan ur dem och blanda med chokladen.

Blanda sedan i Philadelphia- och sockerblandningen.

Vispa grädden lätt och vänd ner den tillsammans med de halvtinade hallonen med de övriga ingredienserna.

Häll fyllningen i den förberedda formen, låt stå i frysen i 2 timmar.

Dekorera gärna bitarna innan servering.

 


Kommentarer
Postat av: Majso

Den MÅSTE jag göra nån gång,älskar ju både hallon,grädde & digestivekex :) ♥

2013-03-17 @ 21:24:02
URL: http://majdesajn.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0