Mina chokladbollar

 
 
Vilket väder vi haft idag! Iallafall i östergötland!
igår slängde jag ihop en dubbelsats med chokladbollssmet, tycker att det är roligare att göra lite större (& så får man lite mer när man fikar) ;)
 
Tänk på att använda riktigt smör, bra kakao & starkt kaffe till bollarna,Då går dom garanterat hem hos gästerna :)
 
Enkel sats
200 g smör 
2 dl strösocker 
6 dl havregryn 
2 tsk vaniljsocker 
4 msk kakaopulver 
4 msk kallt starkt kaffe 
kokosflingor eller pärlsocker att rulla bollarna
 
Rör ihop alla ingredienser utom kaffet och kokosflingorna/pärlsockret i en skål
 
Tillsätt kaffet och rör till en tjock smet.
 
Forma smeten till bollar, jag gör dom dubbelt så stora som vanliga.
Lägg dem på ett fat.
Ta gärna hjälp av en sked så blir det lättare att få bollarna runda
Rulla bollarna i kokosflingor, lägg dem på ett fat och ställ in dem i kylskåpet. 
 
För lyxbollar: rulla bollar, ställ i kylen i 1 timme
smält valfri choklad över vattenbad & doppa bollarna i & låt rinna av, strö över hackad mandel eller färgglatt strössel
 
Trevlig fredag! 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0